Mag IK deze DANS met JOU?

Dansen met een chronische ziekte of beperking? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je ziek bent, wordt je wereld snel steeds kleiner en ligt een isolement op de loer. Bij ReDiscoverMe wordt de deur op een kier gezet. Met beweging, dans en verbinding wordt het ‘hoe het was en wat ik kon’ omgebogen naar ‘hoe het is en wat ik kan.’ Want als je kunt loslaten wat je ooit kon, kun je pas zien wat je nu kunt.

Mag IK deze DANS met JOU

In 2023 presenteert ReDiscoverMe, in samenwerking met professionals Maxi Hill, Anneloes van Schuppen, Janne Groen, Mike Veerman en de patiëntenvereniging MS Vereniging Nederland, het project ‘Mag ik deze dans met jou?’. Daarin werken 16 amateurdansers en (semi)-professionals met en zonder een chronische ziekte en fysieke uitdaging intensief samen aan een dynamisch, inclusief dansstuk. Dit stuk wordt vertoond tijdens de eerste editie van het Inclusive Dance Event, dat op 10 en 11 juni 2023 wordt gerealiseerd. 


Houd onze website in de gaten en/ of abonneer op onze nieuwsbrief voor meer informatie. 

Mag ik deze dans met jou?

Choreografie: Maxi Hill en Anneloes van Schuppen

Maxi Hill - choreograaf

De Jamaicaanse Maxi Hill studeerde van 1984-1990 aan de London Contemporary Dance School, het Laban Centre (UK) en de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Haar gevarieerde dansopleiding heeft haar ertoe gebracht verschillende rollen in de danswereld na te streven, hetzij als leraar, uitvoerend kunstenaar, mentor of coach. Gedurende de eerste jaren van haar carrière trad zij op, choreografeerde zij en werkte ze samen met andere professionele dansartiesten. Haar performances en workshops hebben haar in staat gesteld om haar werk in heel Nederland, Europa, Afrika en de VS te delen. Van 1989-2022 choreografeerde ze verschillende dansvoorstellingen voor het
voormalige dovengezelschap Stichting Hand Theater. Ook was ze een van de artistiek leiders en makers van de voormalige Stichting Jongeren theater Nultwintig, 2001-2009. Samen met Damar Lamers creëerde ze in 2021 voor ReDiscoverMe de eerste inclusive dansperformance 'Ik en de Ander. De laatste 25 jaar is ze meer gespecialiseerd en gepassioneerd in het werken met amateurs van verschillende culturele achtergronden, en met studenten die een opleiding volgen in de kunsten. Momenteel doceert ze aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam (HBO Docent Dans) en de Vrije Hogeschool. Voor Maxi is het van belang dat er een evenwicht moet worden gecreëerd in de ruimte of op het podium, waarin elk persoon kan worden gezien als een even sterk individu binnen de collectieve groep. Ze creëert de mogelijkheid voor haar studenten/uitvoerders om zich vrij te uiten, zowel fysiek als emotioneel op zijn of haar unieke manier.

Anneloes van Schuppen - choreograaf

Tijdens haar studie Religiewetenschappen in Utrecht merkte Anneloes dat alleen maar cognitief bezig zijn niet voldoende was. Ze miste iets, wat uiteindelijk resulteerde in het feit dat ze de opleiding Docent Dans in Rotterdam is gaan volgen. Nu kan ze zich non-stop bezig houden met beweging, dans, lesgeven aan uiteenlopende doelgroepen en verbindingen zoeken tussen lichaam en geest. Anneloes is heel blij dat ReDiscoverMe op haar pad is gekomen. Het is geweldig om deel uit te maken van deze groep. De energie, het team en de groei die iedereen (inclusief ikzelf) doormaakt. Om zich te verdiepen in het werken met mensen met een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking heeft Anneloes een ‘teachers training course’ gevolgd onder leiding van Andrew Greenwood. 

Ondersteuning choreografie
Janne Groen en Mike Veerman

Muziek
Freerk Lenselink

Spoken Word
Sjaan Flikweert

Dansers
Ingvild Mels, Hannie Meijerink,  Anja Van Vlaenderen, Barend Elias, Marlies Lindauer, Henny Heijnen, Jolanda Spanjaard, Jopie de Groot, Tom Gerson, Maran Post, Swindey Helm, Margriet de Jong, Theresia Petram, Janne Groen, Mike Veerman en Anneloes van Schuppen

Spoken Word

Ingvild Mels, Daphne Depassé, Marja Denneman, Marcia Taroenoredjo, Margriet de Jong, Jolanda Spanjaard, Ernestine Cath, Hannie Meijerink, Janne Groen

Wie zijn wij?

Stichting ReDiscoverMe richt zich op het aanbieden van dans(lessen) aan iedereen en in het bijzonder kwetsbare doelgroepen, waaronder mensen met een chronische ziekte. 

ReDiscoverMe maakt dans toegankelijk voor iedereen in de samenleving. Door de focus op inclusiviteit dragen deze danslessen, naast persoonlijke en creatieve ontwikkeling van de deelnemers, ook bij aan de discussie over de rol van (dans) kunst in een democratische samenleving. Inclusieve dans brengt als het ware de maatschappij in het klein op de dansvloer.