Wat is Jouw Verhaal?

 Connecting Through Movement 

 In navolging van het succesvolle eerste 'Inclusive Dance Event' (2023) met de voorstelling 'Mag IK deze DANS met JOU?' als hoofdact, presenteert ReDiscoverMe binnen het thema 'Connecting Through Movement' haar nieuwe voorstelling: 'Wat is Jouw Verhaal?' Deze productie is op 26 mei 2024 te zien in Theater CC Amstel. 

Wat is Jouw Verhaal?

'Wat is Jouw Verhaal?' bestaat uit drie onderdelen.

(Re)DiscoverCafé
Voor '(Re)DiscoverCafé' maakte choreograaf Janne Groen met tien dansers een eigen groepsstuk. Daarin vertelt iedere danser het verhaal van een eigen ontworpen personage. 

RDM Short Works 

RDM Short Works staat onder leiding van choreograaf Maxi Hill. In samenwerking met drie danscoaches en 5 dansers uit de RDM-gemeenschap zijn vijf persoonlijke solovoorstellingen gemaakt. In Short Works krijgt elke deelnemer de kans om zijn unieke artistieke stem te uiten en via dans een portret van zichzelf te onthullen. 

 

Spoken Word
Onder leiding van Sjaan Flikweert is heel divers materiaal gemaakt, dat op verschillende manieren in 'Wat is Jouw Verhaal' over het voetlicht gebracht zal worden.  


'Wat is Jouw Verhaal' wordt aangevuld door een gastoptreden van Danstheater Aard.

Wat is Jouw Verhaal?

 26 mei 2024 - 15.00 uur

Theater CC Amstel
Cullinanplein 1 
1074 JN Amsterdam 

(Re)Discover Café

Choreograaf Janne Groen maakte met tien dansers aan een eigen groepsstuk.  Hierin vertelt iedere danser het verhaal van een zelf ontworpen personage, met een eigen karakter, ervaringen en emoties. Allemaal zijn ze op verschillende manieren verbonden of betrokken bij het verhaal van de ander. Janne nam de deelnemers vanaf het begin mee in haar eigen artistieke denk- en maakproces en stimuleerde de dansers om vanuit hun eigen kracht en kwaliteiten materiaal te maken. Daarbij hielpen de dansers elkaar. 

De dansers verwerken het verhaal van hun personages in choreografisch materiaal en zelfs in rap, zang of spoken word.  

RDM Shortworks

RDM Short Works bestaat uit vijf persoonlijke solovoorstellingen. Onder leiding van choreograaf Maxi Hill, in samenwerking met drie danscoaches, Mike Veerman, Juanita Adriaens en Patrick Bayha kreeg elke danser de kans om zijn unieke artistieke stem te uiten en via dans een portret van zichzelf te schetsen.

Elk solostuk in Short Works is doordrenkt met een onderscheidend, persoonlijk tintje. De dansers gebruiken namelijk beweging en, in sommige gevallen, spoken word om op intieme en betekenisvolle manieren contact te maken met zichzelf en het publiek.

Gedurende het hele creatieve proces kregen de dansers één-op-één begeleiding en ondersteuning van het leiderschapsteam van het project. Deze gepersonaliseerde aanpak stelt de solisten in staat weloverwogen artistieke keuzes te maken met betrekking tot de muziek, belichting en kostuums die het beste aansluiten bij hun individuele visies en uitvoeringen.

Met deze verzameling solo’s biedt Short Works een kijkje op de persoonlijke reis en artistieke uiting van elk van de de RDM-dansers. Daarbij krijgt het publiek te zien wat de transformatieve kracht van dans is en hoe dans zelfontdekking en betekenisvolle verbinding bevordert. 

Danstheater Aard

Puur, aards, eerlijk. Danstheater Aard is een danstheatergezelschap waarin dansers tussen de 7 en 53 jaar met elkaar verbonden zijn. Individualiteit, gelijkwaardigheid, improvisatie en contactimprovisatie spelen hierin een grote rol. Lijven zowel klein als groot, sterk en kwetsbaar krioelen samen over het podium. Speel, speler, speelser. Aard is een groep mensen die noch kind noch volwassen zijn. 

Aard verlegt inclusiviteit en vervaagt grenzen. Grenzen tussen de amateur en professionele danser. Grenzen tussen het kind en de volwassene. Niet de leeftijden, danservaring of mobiliteit, maar de ontmoeting en het samenwerken staan centraal. In de voorstelling én in het repetitieproces komen deze waarden telkens terug. Indirect laten wij onze dansers en ons publiek kennismaken met deze andere kijk op inclusieve kunst. 


 

Credits

Short Works (o.l.v. Maxi Hill) | Ingvild Mels, Henny Heijnen, Jelle Bakker, Jolanda Spanjaard, Zamani Verwey, Juanita Adriaens, Mike Veerman, Patrick Bayha, Margriet de Jong (spoken word)

Groepsproductie (o.l.v. Janne Groen) | Nonna Manis van den Boogaard, Tom Gerson, Henny Heijnen, Irina Kuian, Jolanda Spanjaard, Marcia Taroenoredjo,  Juanita Adriaens, Freerk Lenselink, Dyinta Papôt, Claudio Magaña Torres, Nonna Manis van den Boogaard (spoken word)


Spoken Word (o.l.v. Sjaan Flikweert) | Marcia Taroenoredjo, Carolien van Dalen, Janne Groen

Locatie & Tijd

26 mei 2024 - 15.00 uur

Theater CC Amstel
Cullinanplein 1 
1074 JN Amsterdam 

Reserveren

www.ccamstel.nl

Wie zijn wij?

Stichting ReDiscoverMe richt zich op het aanbieden van dans(lessen) aan iedereen en in het bijzonder kwetsbare doelgroepen, waaronder mensen met een chronische ziekte. 

ReDiscoverMe maakt dans toegankelijk voor iedereen in de samenleving. Door de focus op inclusiviteit dragen deze danslessen, naast persoonlijke en creatieve ontwikkeling van de deelnemers, ook bij aan de discussie over de rol van (dans) kunst in een democratische samenleving. Inclusieve dans brengt als het ware de maatschappij in het klein op de dansvloer.