Over ons


RDM Team

  • Damar Lamers
  • Mike Veerman
  • Anneloes van Schuppen
  • Daniël Kemp

Bestuur Stichting ReDiscoverMe

  • Jopie de Groot
  • Shalesh Kapildewsing
  • Gabriëllla Wittebrood


Damar Lamers

"Dans is jezelf zijn zonder oordeel."

In 2007 ben ik afgestudeerd bij de Opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In mijn werk is dans een middel voor persoonlijke groei. De rode draad in mijn werkwijze is het werken vanuit de persoon, de mogelijkheden en kwaliteiten die er zijn.


Ik ben sinds 2013 ervaringsdeskundige in het werken met mensen met een chronische ziekte en/ of lichamelijke beperking. Ik heb mij hierin verdiept en trainingen gevolgd bij o.a. Sw!tch2Move o.l.v. Andrew Greenwood.

Het herontdekken van je lichaam in welke staat het nu is en in welke fase je bent in dit leven is een prachtig en essentieel onderzoek voor elk mens en vooral voor mensen met een chronische ziekte. Het (weer) mogen genieten van je lichaam geeft geluk, een proces dat ook bijdraagt aan de fysieke en geestelijke optimalisatie. Mike Veerman

"Dans is spreken met je lichaam"

Opgroeiend in dans leerde ik hoe veelzijdig dans is en hoeveel dans mij voedt in mijn ‘zijn’ als mens in het geheel. Mijn weg bracht me naar de Opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met als doel deze voeding aan anderen te kunnen bieden.

Opgroeiend in dans leerde ik hoe veelzijdig dans is en hoeveel dans mij voedt in mijn ‘zijn’ als mens in het geheel. Mijn weg bracht me naar de Opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met als doel deze voeding aan anderen te kunnen bieden.

Ik heb de keuze gemaakt om te werken met speciale groepen waarbij bewegen niet vanzelfsprekend is, want dans is voor iedereen. Ik heb me verdiept in het werken met mensen met een chronische ziekte en/ of lichamelijke beperking en een 'teachers training course' in dance, health & wellness gevolgd o.l.v. Andrew Greenwood, waar ik mijn certificaat heb behaald.

We bewonen dit prachtige instrument van een lichaam. Laten we hier optimaal gebruik van maken en ervan genieten. Voor iedereen die hier begeleiding in nodig heeft, wil ik me inzetten om de connectie tussen lichaam en geest te (her)vinden.


Anneloes van Schuppen

"To dance is to feel alive"

Tijdens mijn studie Religiewetenschappen in Utrecht merkte ik dat alleen maar cognitief bezig zijn niet voldoende was voor mij. Ik miste iets, wat uiteindelijk resulteerde in het feit dat ik de opleiding Docent Dans in Rotterdam, Codarts, ben gaan volgen. Nu kan ik me non-stop bezig houden met beweging, dans, lesgeven aan uiteenlopende doelgroepen en verbindingen zoeken tussen lichaam en geest.


Ik wil graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de grote waarde die dans kan hebben bij het ontwikkelen en (her)ontdekken van jezelf. Dit geldt voor iedereen, voor mensen van alle leeftijden, met of zonder fysieke en/of mentale uitdaging. Ik ben blij dat ReDiscoverMe op mijn pad is gekomen. Het is geweldig om deel te zijn van deze groep, de energie, het team en de groei die iedereen (inclusief ikzelf) doormaak.

 

Om me te verdiepen in het werken met mensen met een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking heb ik een 'teachers training course' gevolgd onder leiding van Andrew Greenwood.


Met dank aan een fantastisch team!

Shalesh Kapildewsing

Joia Mendes

David Sporken

 

Fundraiser, ICT & Adviseur

Fotografie & Film

Designer