Over onsDamar Lamers

"Dans is jezelf zijn zonder oordeel."

In 2007 ben ik afgestudeerd bij de Opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In mijn werk is dans een middel voor persoonlijke groei. De rode draad in mijn werkwijze is het werken vanuit de persoon, de mogelijkheden en kwaliteiten die er zijn.


Ik ben sinds 2013 ervaringsdeskundige in het werken met mensen met een chronische ziekte en/ of lichamelijke beperking. Ik heb mij hierin verdiept en trainingen gevolgd bij o.a. Sw!tch2Move o.l.v. Andrew Greenwood.

Het herontdekken van je lichaam in welke staat het nu is en in welke fase je bent in dit leven is een prachtig en essentieel onderzoek voor elk mens en vooral voor mensen met een chronische ziekte. Het (weer) mogen genieten van je lichaam geeft geluk, een proces dat ook bijdraagt aan de fysieke en geestelijke optimalisatie. Christine Gravemaker-Scott

"As one door closes another opens, never too old to start something new"

I was born in Scotland. I worked in the fashion industry, journalism, as a graphic artist and trained as a yoga teacher. I have always been involved in yoga/ meditation, spiritual studies, complimentary medicine and psychology / psychotherapy studies.

Life and work has allowed me to live in Edinburgh, London, Paris, New York and to travel quite extensively and now I live in Amsterdam.
Dance has brought such quality, richness and a source of joy to my life. It has also allowed me to re-gain self-esteem and a confidence, along with many physical benefits. It encourages me to express myself, open up in another manner, to go beyond my MS state, to go way above my expectations, out-with my boundaries…and to break free. It enables me to find another side, facet of my being. Words cannot fully express what it brings to me.
It challenges me in a beautiful enriching way. And that motivates me and hopefully, eventually will allow others to experience the magnificent power of dance. And for all these reasons I was motivated and excited to become involved with ‘rediscoverme', because that has what it has done,  has allowed me to not only rediscover myself, but to find even more of myself! This project motivates me, helps and enables me to take it all to yet another level, to explore and share it. Despite ill health, hardships, life can still be so rich.

 Sarai Maëla

"Dans is vertellen zonder woorden, overgebracht door gevoel en beweging."

Vanaf een jonge leeftijd dans ik bij Danshuis Haarlem. Daar heb ik mij in de eerste plaats ontwikkeld als danser en vervolgens ook als docent en maker. Ik dans bij Dansgroep Haarlem in stukken van Haya Maëla, Didy Veldman, Jason de Witt, Movementalist. 


Dans is voor mij het overbrengen van een verhaal. Dit verhaal kan van alles zijn: een bedacht verhaal, m'n eigen verhaal, het verhaal van iemand anders. Op deze manier kan het verhaal een plek krijgen in deze wereld, in mijn wereld. Het vertellen zonder woorden, overgebracht door gevoel en beweging, vind ik prachtig.

In het duet vertel ik gedeeltelijk het verhaal van iemand anders en deel ik een verhaal wat ik gecreëerd heb samen met Christine en Damar. Voor mij is het een uitdaging om te duiken in het fysieke en mentale verhaal van iemand met MS. Ik vind het voor mezelf enorm interessant om te onderzoeken hoe het is om met iemand te dansen die zijn/ haar lichaam niet kan vertrouwen, maar daardoor een groot vertrouwen kan leggen in mijn lichaam. Anders dan bij 'gewone' contact improvisatie, voelt het alsof ik met 2 lichamen dans die ik moet 'herontdekken'. Ik kan ondersteunen, uitdagen, samenwerken en overgeven aan de 2 lichamen. Ik vind dit prachtig om te ontdekken en een grote verrijking voor mij als danser. 


Mike Veerman

"Dans is spreken met je lichaam"

Opgroeiend in dans leerde ik hoe veelzijdig dans is en hoeveel dans mij voedt in mijn ‘zijn’ als mens in het geheel. Mijn weg bracht me naar de Opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met als doel deze voeding aan anderen te kunnen bieden.

Ik heb de keuze gemaakt om te werken met speciale groepen waarbij bewegen niet vanzelfsprekend is, want dans is voor iedereen. Ik heb me verdiept in het werken met mensen met een chronische ziekte en/ of lichamelijke beperking en een 'teachers training course' in dance, health & wellness gevolgd o.l.v. Andrew Greenwood, waar ik mijn certificaat heb behaald.

We bewonen dit prachtige instrument van een lichaam. Laten we hier optimaal gebruik van maken en ervan genieten. Voor iedereen die hier begeleiding in nodig heeft, wil ik me inzetten om de connectie tussen lichaam en geest te (her)vinden.


Rikke Rasmussen

"Iedereen kan dansen"

Ik droomde er altijd al van om naar de dansacademie te gaan. Van 2008 tot 2012 studeerde ik aan de Opleiding Docent Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Passie voor dans zat er al van jongs af aan in, maar tijdens mijn opleiding ontdekte ik ook een enorme passie voor docentschap.


Ik ben opgeleid tot all-round dansdocent en in de afgelopen jaren heb ik lesgegeven aan diverse doelgroepen in verschillende stijlen. Werken met mensen die een chronische ziekte hebben, is nog redelijk nieuw voor mij. Damar Lamers neemt mij mee op ontdekkingsreis en ik geniet enorm van de energie die ontstaat tijdens haar lessen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, of je een beperking hebt, welk geslacht je hebt of welke religie je aanhangt: dans verbindt en iedereen kan dansen.


Enero Moestalam

"Dansend door het leven en levend door het dansen"

Ik ben dansdocent, choreograaf en filmmaker. Ik heb de opleiding 'Docent Dans' gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten / Academie voor Theater en Dans. Voor mij is bewegen als dansen en dansen als bewegen. 


Ik probeer er geen onderscheid in te maken, want bewegen doet iedereen en laat zien dat je leeft. Middels ReDiscoverMe wil ik deze visie ook delen. Een chronische ziekte betekent namelijk nog niet het einde, want de beweging zit er nog in. In combinatie met lekkere muziek vieren we het bewegen en vieren we het leven.

Een belangrijk persoon die mij dit doet beseffen is 90's rap-legende Tony Scott "The Chief" (Peter van den Bosch). Mijn oud-muziekdocent, waar ik naast muziek ook levenslessen van mee heb gekregen. Tony kampt ook met de chronische ziekte MS. Dit laat hem echter niet uit het veld slaan, want hij rapt, danst en treedt nog steeds op.


Met dank aan een fantastisch team!

Shalesh Kapildewsing

Lene van Alten

Joia Mendes

David Sporken

 

Fundraiser, ICT & Adviseur

Fundraiser & Productie

Fotografie & Film

Designer