Commentaren: 8
 • #8

  Sofie Kleefstra (woensdag, 01 november 2017 09:27)

  ReDiscoverMe is echt een heel mooi project. Het laat een grote verbinding zien. Het laat zien hoe blij we worden van contact. Hoe mooi het is om contact te maken en samen te bewegen op de muziek van het leven. Dat je dankbaar mag zijn voor alle mogelijkheden die je hebt en het geeft een ontdekkingstocht naar wat er allemaal mogelijk is. Het brengt terug naar het speelse gevoel. Wij zijn met z’n allen in een speeltuin en we spelen, samen.
  Ik denk dat het mensen helpt om zich beter te voelen, meer verbonden met zowel zichzelf als met anderen. Dat het mensen positiever maakt, een betere relatie met hun lichaam geeft en meer vertrouwen geeft in het contact maken met de wereld om zich heen.

 • #7

  HEINZ-GERD ROES (maandag, 23 oktober 2017 13:28)


  Voor de zoveelste keer had ik ruzie met mezelf, met de fysiotherapeute, en voor de zoveelste keer beloofde ik nieuwe oefeningen leren, die ik weer huis gekomen nooit meer zou doen, hoewel ik heel goed weet dat niet alleen deze oefeningen zou moeten doen… maar ik ken niets saaiers dan oefentherapie oefeningen. Toen gaf mijn fysiotherapeute me een flyer van Rediscover me. Ik was meteen verkocht, theorieën, die ik uit mijn docententijd kende, de flowtheorie van Csikszentmihalyi en co-creation. En dansen …. Wow daarvan had ik al lang gedroomd. Bij mijn Dragqueen optredens was ik een lichtvoetige engel der liefde.
  Ik heb nog nooit van mijn leven gedanst, maar ik weet dat ik een natuurtalent ben! En toen mijn trainer TAMAR mij “dancer” noemde was ik terplekke de grote Prima Ballerina.
  Maar de eerste les was gewoon verschrikkelijk, sommigen van mijn mededancers waren erg “beperkt”in hun mobiliteit. Dat was dus mijn toekomst! Wilde ik mezelf daarmee elke week confronteren??
  Gelukkig was ik ook al behoorlijk beperkt in mijn bewegingen, weghollen zat er dus niet in.
  Ineens startte de muziek. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan dat moment denk. De door de ziekte geschonden lijven begonnen langzaam te bewegen, de oude vrouw die tot nu toe had geslapen, werd de classy lady ie ze ooit was. De dame die helemaal geen controle over haar benen noch armen bleek te hebben, werd tot de verleidelijke jonge meid die zei echt was.
  Ja! dat wat mijn toekomst. Hier wilde ik graag meedansen, meefantaseren, meebewegen iets doen voor mijn lijf en toch creatief zijn. Geen saaie oefeningen maar fantasie, creativiteit, of volgens Csikszentmihalyi de “extase”van de flow.

 • #6

  Hellen (maandag, 23 oktober 2017 11:10)

  De mensen die ik bij ReDiscoverMe danslab ontmoet is voor mij, ‘Een liefdevolle verademing’, zo heerlijk echt en warm, geen oordeel, alleen maar genieten van wat is en van elkaar.

 • #5

  Moniek Goffree (zondag, 22 oktober 2017 16:13)

  Afgelopen 4 weken de danslabs van Damar en team gevolgd na mijn eigen overvolle dans-werkweek. Ik wilde graag komen om inspiratie op te doen voor mijn nieuwe lessen die bedoeld zijn voor dezelfde doelgroep in Flevoland. Namelijk voor mensen met uiteenlopende uitdagingen en leeftijden. Geïnspireerd raakte ik iedere week weer opnieuw door de prachtige groep die op deze zaterdagen bijeen kwam in de Chasse Studio's onder de paraplu van de danslabs georganiseerd door Switch2Move. De groep groeide iedere week net zoals de diversiteit in dansers. Naast inspiratie kreeg ik onverwacht na de danslabs nog eens een extra dosis energie. Daarbij viel er door gesprekken (na de les) zoveel te leren over dans maar ook over het leven.
  Wat is dit een prachtige 'nieuwe' danswereld. Het was genieten, iedere keer opnieuw!
  Dank jullie wel team van ReDiscoverMe

 • #4

  Marijke Zaadstra (donderdag, 13 april 2017 13:41)

  Geweldig om bij Damar vlakbij op scootmobielafstand wekelijks de body- awareness te volgen als vrouw met progress ms.
  Het verlies van vertrouwen in je eigen lichaam maakt oa door deze benadering plaats voor ontdekken van mogelijkheden en het lichter leren leven.
  Het leren losmaken op mooie muziek, het oefenen van balans en adem. De losmakende bewegingen kortom "leven" een Ontdekking !! Dankjewel

 • #3

  Gerald en Hellen (vrijdag, 31 maart 2017 10:41)

  Wat een prachtig stuk was de 1e sharing session, we werden er helemaal emotioneel van, zo teder en zo ontroerend. We moesten beiden stiekem wat traantjes wegvegen. We zagen sommige mensen uit publiek ook hetzelfde doen. Heel mooi!

 • #2

  Cindy Ghirah (dinsdag, 07 maart 2017 11:40)

  Super mooie initiatief !!!!
  Zo belangrijk dat iedereen, ook mensen met een chronische en/of lichamelijke beperking in de maatschappij blijven deelnemen. Dansen is zo'n pure ervaring, dit is zo'n prachtige ervaring voor juist iedereen. Mooi, om ons lichaam opnieuw her te ontdekken.
  Ik zou tegen iedereen willen zeggen, help met een donatie, om dit mooie project te laten bestaan!!

 • #1

  Hellen (vrijdag, 03 maart 2017 08:18)

  Wat een prachtig website!
  Alles maar dan ook alles, van de gekozen teksten, de kleur, de indeling, de achtergrond, het verhaal, de foto's, de films en de gekozen muziek, zo ontzettend mooi en zo sereen. Het geheel voegt zich zo vloeiend, harmonieus en passend in elkaar. Dan de dansers, Sarai en Christine, ontroerend mooi!