Mag IK deze DANS met JOU?

In 2021 is de dansvoorstelling ‘Ik en de Ander’ met heel veel liefde gemaakt en gepresenteerd. En in 2022 zijn de repetities voor een nieuwe voorstelling ‘Mag IK deze DANS met JOU?’ gestart. Met een gemêleerde groep dansers, waarbij  mensen met en zonder beperking samen dansen.


Houd onze website in de gaten en/ of abonneer op onze nieuwsbrief voor meer informatie. 

ReDiscoverMe Ik en de Ander
ReDiscoverMe Ik en de Ander

Mag ik deze dans met jou?

Choreografie: Maxi Hill en Anneloes van Schuppen

Maxi Hill - choreograaf

Maxi Hill is een danseres, choreograaf en docent uit Engeland, waar zij in de periode 1984/88 studeerde aan de Laban Centre for Move and Dance Limited en vervolgens in Nederland aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze is gespecialiseerd in het werken met jongeren en mensen die niet kunnen horen. Maxi danste onder meer bij School of Hard Knocks Company en was artistiek betrokken bij het Handtheater en jongerentheater Artisjok / Nultwintig.

Haar passie ligt in het werken met amateurs die ze graag ziet ontwikkelen in hun beweging. De emoties eenvoud, eerlijkheid, rauwheid, passie en plezier hebben zijn belangrijke kwaliteiten in haar werk.

Anneloes van Schuppen - choreograaf

Tijdens haar studie Religiewetenschappen in Utrecht merkte Anneloes dat alleen maar cognitief bezig zijn niet voldoende was. Ze miste iets, wat uiteindelijk resulteerde in het feit dat ze de opleiding Docent Dans in Rotterdam is gaan volgen. Nu kan ze zich non-stop bezig houden met beweging, dans, lesgeven aan uiteenlopende doelgroepen en verbindingen zoeken tussen lichaam en geest. Anneloes is heel blij dat ReDiscoverMe op haar pad is gekomen. Het is geweldig om deel uit te maken van deze groep. De energie, het team en de groei die iedereen (inclusief ikzelf) doormaakt. Om zich te verdiepen in het werken met mensen met een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking heeft Anneloes een ‘teachers training course’ gevolgd onder leiding van Andrew Greenwood. 

Ondersteuning choreografie
Janne Groen en Mike Veerman

Spoken Word
Sjaan Flikweert

Dansers
Ingvild Mels, Hannie Meijerink, Renee Kool, Anja Van Vlaenderen, Barend Elias, Marlies Lindauer, Henny Heijnen, Milou Ter Denge, Quincy Otgaar, Jolanda Spanjaard, Jopie de Groot, Tom Gerson, Maran Post, Swindey Helm, Paula Brouwer, Janne Groen, Mike Veerman

Wie zijn wij?

Stichting ReDiscoverMe richt zich op het aanbieden van dans(lessen) aan iedereen en in het bijzonder kwetsbare doelgroepen, waaronder mensen met een chronische ziekte. 

ReDiscoverMe maakt dans toegankelijk voor iedereen in de samenleving. Door de focus op inclusiviteit dragen deze danslessen, naast persoonlijke en creatieve ontwikkeling van de deelnemers, ook bij aan de discussie over de rol van (dans) kunst in een democratische samenleving. Inclusieve dans brengt als het ware de maatschappij in het klein op de dansvloer.