17 juni - pakket 2 - lezing + workshop NewChoreographicDesign

NewChoreographicDesign (NCD) heeft zich ten doel gesteld een nieuw perspectief te creëren binnen het domein van dans en bewegingstheater. Door innovatieve ontwikkeling en probleemoplossing wil het gezelschap kwaliteitsprojecten creëren die zich richten op toegankelijkheid voor alle mensen.

Datum: 17 juni
Aanvang Pakket 2:
- 13.00 - 14.00 uur lezing NCD
- 14.30 - 15.30 uur workshop NCD

Prijzen:
- Pakket 1 (workshop RDM/Lezing NCD) € 7,50
- Pakket 2 (lezing NCD/workshop NCD) € 7,50
- Pakket 3 (workshop RDM & NCD & lezing) € 10,00

Locatie:
Academie voor Dans en Theater
Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam 

17 juni - pakket 2 - lezing + workshop NewChoreographicDesign

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Lezing: Volledigheid & keuzevrijheid vs. inclusie en diversiteit

NewChoreographicDesign (NCD) ziet kunst als een tool, waarmee mensen meer over zichzelf kunnen leren en waarbij er mogelijkheden worden gecreëerd om zowel op lichamelijk als geestelijk vlak te ontwikkelen en te ontplooien. 

In de lezing vragen zij zich af of inclusie en diversiteit het eindstation is. Is een trein, die gemaakt is door iedereen en voor iedereen, een utopie of dichterbij dan je denkt? 

Workshop: de Younif methode

Beleef het om dansant open te staan, waarbij je intrinsieke en extrinsieke conflicten aangaat met jezelf en met de ander. Nelse Van Heurck & Christoph Eberl, oprichters van NewChoreographicDesign, nemen de deelnemers van de workshop mee in een verkorte versie van hun company training op basis van hun werkmethode "Younif". Binnen de workshop ervaar je de kernwaardes van NewChoreographicDesign die leiden tot de creatie van hun stukken,  als ook de aanpak en benadering van ieder individuele danser.