11 juni - IDE '23 Festivaldag - performances

Inclusief dansen staat centraal tijdens het eerste Inclusive Dance Event van ReDiscoverMe. Een chronische ziekte of andere fysieke uitdaging hoeft niet te betekenen dat je niet kunt dansen. Het programma van het Inclusive Dance Event is op 11 juni gevuld met (gast)optredens, workshops en lezingen.
 

 Programma

  • 15.00 - 17.00 Diverse performances
    (Trees & Balloons, Dwars, An Old Woman's Advice, Mag IK deze DANS met JOU, Spoken Word)
  • 17.00 - 17.30 Nagesprek 


Locatie
CC Amstel,  Cullinanplein 1, Amsterdam 


In verband met het beperkte aantal zitplaatsen dient apart gereserveerd te worden voor de lezingen: 

  • 12.00 - 13.05 Spoken Word & Lezing Anna Carapellotti
  • 13.25 - 14.15 Spoken Word & Lezing Marlies Muijzers 
11 juni - IDE '23 Festivaldag - performances

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Trees & Balloons 

De Colombiaans-Litouwse Laisvie Ochoa is choreograaf, inclusieve dansexpert, videokunstenaar en leider van ConCuerpos, het baanbrekende inclusieve dansgezelschap in Colombia. Momenteel ontwikkelt Laisvie een artistiek onderzoek naar toegankelijkheid in dans, waarbij wordt getracht een podiumtaal te creëren die de autonome deelname van mensen met visuele en auditieve beperkingen als publiek mogelijk maakt. 

Trees & Balloons is work in progress, gedanst door Kamee Frieling, Dennis Massar en Anneloes van Schuppen.


Dwars

NewChoreographicDesign ziet kunst als een tool, waarmee mensen meer over zichzelf kunnen leren en waarbij er mogelijkheden worden gecreëerd om zowel op lichamelijk als geestelijk vlak te ontwikkelen en te ontplooien.  DWARS gaat door verwachtingen, connecties en gedachten heen.
DWARS bouwt voort op intrinsieke motivatie en (on)bewuste keuzes. DWARS daagt uit om je los te koppelen. Los van de verhalen die anderen over jou hebben gecreëerd. Los van de ideeën die anderen over jou hebben. Want al deze 1000 verhalen zijn fabels. Alleen het 1001ste verhaal is jouw verhaal en jouw weg. Kunnen we een weg om elkaar bouwen zonder die 1000 verhalen? We zijn wie we zijn - en toch - ervaren we de mensen om ons heen op een nieuwe manier, elke dag. Frustratie, verrassing, vreugde, onverwachtheid horen er allemaal bij. Laten we onze ogen daarvoor openen en elkaar van alle kanten ontmoeten, DWARS door elkaar heen en alleen je eigen verhaal daarin volgen. 


Dansers:  Manon Schuren, Lieve Van Rennes, Tom van Wijk, Lente de Vries,Kamee Friesling, Suze Lagerwij, Peta Jansen, Wilma Verbeek, Mia Dijk, Rinia Regts, Veerle Kroes, Ingrid van Wielink, Nora Surtel. 


Mag IK deze DANS met JOU

Tijdens het Inclusive Dance Event 2023 presenteert ReDiscoverMe ‘Mag IK deze DANS met JOU’. Daarin werken 16 amateurdansers en (semi)-professionals met en zonder een chronische ziekte en fysieke uitdaging intensief samen aan een dynamisch, inclusief dansstuk. 

Dansers:  Ingvild Mels, Hannie Meijerink, Anja Van Vlaenderen, Barend Elias, Marlies Lindauer, Henny Heijnen, Jolanda Spanjaard, Jopie de Groot, Tom Gerson, Maran Post, Swindey Helm, Margriet de Jong, Theresia Petram, Janne Groen, Mike Veerman, Anneloes van Schuppen, Marcia Taroenoredjo


An old woman's advice

Quincy Otgaar studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en werkte mee aan het project IMPRINT PART 1.
'An Old Woman's Advice' is een duet dat wordt gedanst door Quincy Otgaar en Jopie de Groot.